Лукашенко: Планета може да „експлодира“ у сваком тренутку

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруски лидер Александар Лукашенко у предизборном обраћању нацији и парламенту поручио је да планета клизи у пропаст и да би могла да „експлодира“ у сваком тренутку.
„Наша планета постепено, али сигурно клизи у пропаст. Чини се да је довољно запалити обичну шибицу и планета ће експлодирати“, рекао је Лукашенко.

Он је истакао да је „најгоре што су међународно-правни и мултилатерални политички инструменти регулисања, којима су се тако поносили током Хладног рата, у ствари постали анахронизми које нико не узима у обзир“.

„Нажалост, испоставило се да светске владајуће елите нису у стању да развију нове инструменте“, рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер је нагласио да свет постаје све нестабилнији и непредвидљивији.

Президент Белоруссии Александр Лукашенко на встрече с активом Витебской области - Sputnik Србија
Лукашенко најавио промене у земљи – почиње са Уставом

„Основна неслагања између држава и савеза накупљена током последњих деценија прелазе у критичну фазу сукоба. У последње време ниједан од најважнијих међународних проблема није био решен“, истакао је Лукашенко током обраћања народу и парламенту.

Према његовим речима, интеграционе структуре у свету пролазе кроз системску кризу, а неке су у суштини нестале и постоје само на папиру.

„Цео свет је утонуо у хаос трговинских ратова, националног протекционизма, политичких и информационих сукоба. Интеграционе структуре у свету пролазе кроз системску кризу, а неке су у суштини нестале и постоје само на папиру. Најмоћнији показатељ тог процеса у ЕУ је Брегзит, као и све веће несугласице између старе и нове Европе унутар савеза. Расте напетост у војној сфери, што доводи до новог круга трке у наоружању“, закључује Лукашенко.

У Белорусији данас (4. августа) почиње превремено гласање на изборима за председника Белорусије и трајаће до 8. августа. Председнички избори у Белорусији одржаће се 9. августа. За највишу државну функцију кандидовало се пет кандидата. Лукашенко се кандидује за шести мандат. Тренутно је у овој земљи предизборна кампања која ће трајати до 8. августа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала