Форензичари тврде да птице у Подгорици није убио 5Г сигнал

CC0 / Pixabay / Када се последњи пут чули цвркутање врабаца?
Када се последњи пут чули цвркутање врабаца? - Sputnik Србија
Пратите нас
Стотине угинулих врабаца који су данас пронађени у Подгорици нису страдали од последица зрачења 5Г мреже, јер се прве инсталације те технологије у Црној Гори очекују до краја 2022. године, саопштио је данас црногорски Дигитални форензички центар.

Центар је тако реаговао на коментаре на порталима и друштвеним мрежама у којима се алудира да је 5Г мрежа крива за смрт птица, преноси РТЦГ.

„На порталима се могу прочитати коментари да су надлежни током вечери искористили невреме да кријући поставе 5Г предајнике, и да се јутрос већ виде последице, као и да је народ тражио ту технологију која се нигде лакше неће инсталирати него у Црној Гори, јер нико не зна шта је то , навео је Центар.

Додали су да је према налазу орнитолога Дарка Савељића до смрти птица дошло због наглог пада температуре.

„Пошто су младим врапцима ово прве падавине након изласка из гнезда, они нису очеличени на овакву кишу са падом температуре од више од 20 степени. Јак ветар имао је смртоносни фактор расхлађивања. Киша је падала хоризонтално. Све то је узроковало смрт на стотине њих“, рекао је Савељић.

Подсетимо, након синоћњег снажног невремена становници подгоричког кварта Блок 5 јутрос су затекли застрашујући призор. На улици се налазио велики број угинулих врабаца.

Угинуле птице налазе се на тротоарима, зеленим површинама, на потезу од Базара до Дома здравља у том насељу.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала