Патрушев: Гебелсовска пропаганда у балтичким земљама, за радикале у Кијеву узор хитлеровска Немачка

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија
Пратите нас
Западна антируска пропаганда понавља методе из времена хитлеровске Немачке, каже секретар руског Савета за безбедност Николај Патрушев. То је посебно видљиво у балтичким земљама, каже он. Критиковао је и украјинске радикале да следе примере из времена нацистичке Немачке.
„Интернет-цензура и технологије савремене западне пропаганде, укључујући антируску, с времена на време понављају гебелсовске методе“, рекао је Патрушев у интервјуу за лист „Росијска газета“.

Идеје о „црнокошуљашима“ и „смеђима“ користе идеолози обојених револуција за насилну смену легално изабраних влада, додао је он.

„Позиви за уједињење против ‘заједничких непријатеља’ међу које Запад, без икаквих основа, сврстава и Русију, стварају услове за појаву идеје о национално-државној надмоћи“, додао је он истичући да је то посебно видљиво у балтичким земљама.

Тамо власти, како каже, нескривено гуше свако другачије мишљење и баве се бескрупулозном пропагандом националистичког и антируског садржаја, а тиме се ствара одлична средина за појаву неонациста.

Патрушев је био оштар и према савременим радикалним украјинским националистима за које каже да стреме формирању нацистичке државе и који се у свом русофобству надахњују примерима хитлеровске Немачке.

„Надахњујући се примерима нацистичке Немачке украјински неонацисти уништавају продавнице с руским натписима, пале књиге на руском, а понекад и људе, као у случају активиста ‘Антимајдана’ у Одеси. Украјински радикали застрашују своје суграђане  и ометају нормалне друштвено-политичке процесе“, констатовао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала