Руска војска добила још један пук С-400

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни систем С-400
Противваздушни систем С-400 - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Алмаз Антеј“ испоручила је Министарству одбране Русије пуковски комплет противавионских ракетних система С-400 „Тријумф“ - други ове године, саопштила је прес-служба компаније.

Како се наводи, свечана церемонија предаје система одржана је на територији полигона Капустин Јар у Астраханској области.

Након предаје војсци, системе су довезли на полигон где су демонстрирали праћење реалних ваздушних мета, а такође су извели прву паљбу.

Како је истакао генерални директор коцерна „Алмаз Антеј“ Јан Новиков, нови пук С-400 предат је Министарству одбране пре рока.

С-400 „Тријумф“, који конструише и производи концерн „Алмаз Антеј“, предвиђен је за заштиту од напада авијације, стратешких, крстарећих, тактичких и оперативно-тактичких балистичких ракета, као и балистичких ракета средњег домета. Мобилни ракетни бацачи могу се кретати и ван пута. Истовремено, време активације из иницијалног положаја је пет минута.

Руска војска је ове године први пук С-400 добила у марту.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу прошле године је саопштио да ће руске оружане снаге 2020. године добити четири пука С-400 „Тријумф“.

Ови системи су тренутно на дежурству на Арктику, у централној Русији, као и на југу земље. Нису познати подаци о томе колико система С-400 се налази у саставу наоружања руске војске.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала