Снимање онлајн наставе за наредну школску годину /фото/

© Tanjug / ZORAN ZESTICСнимање онлајн наставе.
Снимање онлајн наставе. - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У РТС-овом студију на Сајму у току је снимање онлајн часова за ученике нижих разреда основне школе за наредну школску годину.

Сваког дана снимају две учитељице по три часа. У студију се примењују све мере заштите – постављена је дезобаријера, сви који раде иза камере носе маске, а тек када прва учитељица заврши снимање у студио улази друга тако да нема преклапања.

На улазу у студио стоји дневни распоред часова који се снимају. Екипа Танјуга затекла је на снимању учитељицу Бојану Ристић из ОШ Павле Савић из Беогрда која је снимала часове - српског језика, математике и ликовне културе за ученике четвртог разреда.

На часу српског језика обрађивали су текст Мирослава Демака „Виолина“, из математике су утврђивали градиво, док су на часу ликовног радили колаж технику.

© Tanjug / ZORAN ZESTICБојана Ристић: „Мислим да су успели да се уклопе и испрате све наставне јединице. Били су вредни и сви су лепо радили. Било је у почетку потешкоћа, али је касније све функционисало“
Снимање онлајн наставе за наредну школску годину /фото/ - Sputnik Србија
Бојана Ристић: „Мислим да су успели да се уклопе и испрате све наставне јединице. Били су вредни и сви су лепо радили. Било је у почетку потешкоћа, али је касније све функционисало“

Бојана је била укључена у снимање онлајн наставе и у марту и за њу камера није ништа ново. У студију су јој на располагању сви реквизити као у учионици, једино што недостаје су ђаци.

Каже да и ученицима недостаје настава уживо, школа, учитељица. Од марта до краја школске године пратили су наставу на даљину. Било је мало потешкоћа на почетку, али да су се касније добро уклопили.

„Мислим да су успели да се уклопе и испрате све наставне јединице. Били су вредни и сви су лепо радили. Било је у почетку потешкоћа, али је касније све функционисало“, каже Бојана за Танјуг.
© Tanjug / ZORAN ZESTICРеквизити који треба да дочарају амбијент у учионици.
Снимање онлајн наставе за наредну школску годину /фото/ - Sputnik Србија
Реквизити који треба да дочарају амбијент у учионици.

Онлајн часови емитуоваће се од септембра на РТС-у, без обзира што је планирамно је да у нову школску годину ђаци почну са уживо наставом у школи. Онлајн часови биће потпора редовној настави, а пратиће је и ученици који због болести неће похађати наставу у школи.

Студио у ком се снима настава опремљен је паметном таблом, а ту су и други реквизити који треба да дочарају амбијент у учионици – исписана ћирилична и латинична слова, прибор за ликовно, инструменти за музичко, глобус, слика Вука Караџића...

Горица Његовановић учитељица у ОШ Михаило Пупин у Београду такође је учествовала у снимању часова у марту, тако да у новом студију нема треме.

„Имамо сада боље услове за рад, тако да је и наша одговорност већа да часови буду квалитетнији и бољи“, каже Горица.

Недостају јој ученици, атмосфера из учионице, знатижељне очи, посебно првачића.

© Tanjug / ZORAN ZESTICГорица Његовановић: „Имамо сада боље услове за рад, тако да је и наша одговорност већа да часови буду квалитетнији и бољи“
Снимање онлајн наставе за наредну школску годину /фото/ - Sputnik Србија
Горица Његовановић: „Имамо сада боље услове за рад, тако да је и наша одговорност већа да часови буду квалитетнији и бољи“

У студију РТС на Сајму снимају се часови за ниже разреде основне школе – српски језик, математика, свет око нас, односно природа и друштво, музичко, ликовно, дигитални свет.

За више разреде основне школе наставници часове снимају код куће. Учитељи из школске управе Београд снимају часове за првих месец дана наставе по плану и програму, након тога наставу за октобар снимају учитељи из Новог Сада, затим Ниша. Тако ће прилику да снимају часове имати учитељи из свих школских управа у Србији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала