Стратешке снаге Русије добијају појачање: „Авангард“ и „Јарс“ и још 100 нових јединица наоружања

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаОклопна техника Стратешких ракетних снага Русије
Оклопна техника Стратешких ракетних снага Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Четири пука Стратешких ракетних снага Русије добиће ове године ракетне системе „Авангард“ и „Јарс“, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Испорука лансирних система и система за подршку омогућиће да се ове године четири ракетна пука наоружају ракетним системима 'Јарс' и „Авангард'“, саопштило је Министарство.

Како се наводи, Стратешке ракетне снаге су прошле године добиле око 100 нових главних јединица наоружања и војне технике, а још толико ће добити до краја ове године.

Удео савремених ракетних система којима ће располагати Стратешке ракетне снаге Русије ће захваљујући томе порасти до 81 одсто. Удео савременог оружја у оружаним снагама Русије би до краја године требало да достигне 70 одсто, саопштено је раније.

„Наоружавање Стратешких ракетних снага савременим стратешким системима реализује се пре рока“, рекао је руски миистар одбране Сергеј Шојгу, који је данас у посети Тејковској јединици Стратешких ракетних снага Русије у Ивановској области.

РС-24 „Јарс“ је руска интерконтинентална балистичка ракета. Може бити распоређена на мобилним системима, али и у добро заштићеним подземним силосима.

„Авангард“ има интерконтинентални домет и може да лети у густим слојевима атмосфере, на граници са стратосфером, а у стању је да развије брзину од 27 маха. У овом тренутку то је најбржи објекат на свету. При таквој брзини практично ниједан противракетни систем неће бити у могућности да га заустави.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала