„Твитер“ ставио специјалну ознаку на налоге руског председника, владе и медија

© REUTERS / Thomas WhiteИконица апликације Твитера на мобилном телефону
Иконица апликације Твитера на мобилном телефону - Sputnik Србија
Пратите нас
На званичним налозима председника и владе Русије на Твитеру, као и налозима заменика председника Савета безбедности Дмитрија Медведева и низа руских медија, међу којима и РИА Новости и Спутњик, појавила се специјална ознака.

Америчка компанија „Твитер“ раније је најавила да ће почети са означавањем страница медија који су под контролом власти, као и налога власти сталних чланица Савета безбедности УН.

Ознака „Руски државни налог“ већ се појавила на налозима председника Руске Федерације, Владе Русије и Дмитрија Медведева.

© Sputnik / скриншотНалог Дмитрија Медведева на Твитеру
„Твитер“ ставио специјалну ознаку на налоге руског председника, владе и медија - Sputnik Србија
Налог Дмитрија Медведева на Твитеру

На страницама новинске агенције „РИА Новости“, „Вести“ и „Вести ФМ“, РТ, личне странице главног уредника РТ, новинске агенције Русија севодња, агенције „Спутњик“ и многих других медија, стоји ознака „Руски државни медиј“.

© Sputnik / скриншотНалог агенције Спутњик Србија на Твитеру
„Твитер“ ставио специјалну ознаку на налоге руског председника, владе и медија - Sputnik Србија
Налог агенције Спутњик Србија на Твитеру

Твитер наводи да ће сада бити обележене само странице представника оних земаља које су сталне чланице Савета безбедности УН: Русије, Кине, Француске, Сједињених Америчких Држава, Велике Британије. Компанија планира да у будуће прошири ову листу.

Што се тиче обележавања медија под државном контролом, компанија је саопштила да намерава да означи профиле и самих медија и њихових главних уредника и/или руководилаца.

„Русија севодња“: Чекамо да Твитер означи америчке државне медије

Новинска агенција „Русија севодња“ прати развој ситуације након ове одлуке Твитера и очекује да ће компанија учинити исто у односу на западне медије, како би избегла оптужбе о двоструким стандардима.

© Sputnik / скриншотНалог Радија Слободне Европе на Твитеру
„Твитер“ ставио специјалну ознаку на налоге руског председника, владе и медија - Sputnik Србија
Налог Радија Слободне Европе на Твитеру

„Пажљиво пратимо развој ситуације и чекамо да Твитер почне да означава амерички „Радио слобода“, британски „Би-Би-Си“ и немачки „Дојче веле“ како би избегао оптужбе о двоструким стандардима. Овај захтев наши дописници већ су послали компанији „Твитер“, наводи се у саопштењу прес-службе агенције.  

Директор агенције „Русија севодња“: И на западу постоје државни медији

Коментаришући овај потез Твитера, генерални директор агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов истакао је да се у Русији не стиде своје државе и напоменуо да и на западу постоји традиција државних медија.

„За разлику од Сједињених Америчких Држава, ми се не стидимо своје државе. Државни медији су европска традиција. Постоје у Француској и Италији. Британски „Би-Би-Си“ живи од пореза који убире држава. Да ли Твитер жели да одузме својим читаоцима избор?“, рекао је Кисељов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала