Инциденти у Будви: Одборнике хтели да избаце из сале

Пратите насTelegramOdyssey
Одборници Демократске Црне Горе и Демократског фронта у будванском локалном парламенту искључени су са седнице.

Председавајућа Анђела Ивановић тражила је од присутних одборника да се изјасне о искључењу Драгана Краповића и Мијомира Пејовића (демократе) и Ђорђија Вујовића (ДФ).

Претходно је Краповић протестовао због одлуке Ивановићева да скупштинску салу напусте представници медија како би био смањен број присутних, преносе Вијести. Приватно обезбеђење покушало је да из сале изведе Краповића, када је он одлучио да се обрати јавности. Тада је одборник Стеван Џаковић почео да добацује и да говори како не може да се снима.

Пошто се ситуација смирила, а одборници Демократа и ДФ-а напустили салу, Ивановићева је дозволила да представници медија да буду у сали.

Раније су на захтев председника Општине Будва Николе Дивановића са дневног реда скинуте одлуке о именовању нових чланова савета Град театра, Музеја и галерије Будве, Народне библиотеке Будве, нових чланова Одбора директора Спортско рекреативног центра.

Ни сам почетак седнице није протекао без инцидената.

Одборници демократа и Демократског фронта тек након гурања са приватним обезбеђењем успели су да уђу у салу где се одржава седница СО Будва. Приватно обезбеђење није препознало ко су одборници и бранило им је улазак у зграду. Када су ушли у салу, лидер демократа Мијомир Пејовић позвао је тужиоца да дође у Скупштину општине.

„Ако се ово данас одржи од понедељка могу сви скупови да се у Црној Гори одрже и на отвореном и у затвореном“, казао је Пејовић.

Краповић је казао да се крше мере које је донео Национални координациони тим за заштиту за заразних болести и да је у сали више од 50 особа. Они су позвали тужиоца да дође у зграду СО Будва.

Испред зграде Општине окупили су се и представници Покрета 22. новембар. То је трећи по реду протест грађана окупљених у том покрету. У име Покрета Борис Кузњецов казао је да данас у локалном парламенту треба да се расправља о исплати заосталих зарада.

„Данас би у овој скупштини требало да се представе модели помоћи малим привредницима који свакодневно гасе своје бизнисе. Данас би ова скупштина морала да одлучује како да се помогне нашим суграђанима који живе од туризма. Чињеница је да се одборничка већина неће бавити овим горућим питањима. Чињеница је да су питања и проблеми грађана за њих маргинална тема и да им је све деловање усмјерено на тривијалне смене. Зато морамо бити одлучни у одбрани грађанских и људских права. Грађани Будве није вријеме за ћутање, нека се чује наш глас”, поручио је Кузњецов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала