Исповест Рускиње из Бејрута: Свуда крв, сви трче, а ја спасавам ћерку /видео/

© REUTERS / MOHAMED AZAKIRОштећења услед експлозије у Бејруту
Оштећења услед експлозије у Бејруту - Sputnik Србија
Пратите нас
Људмила Аун, Рускиња која је преживела трагедију у Бејруту, испричала је своје доживљаје тог дана рекавши да је одмах после експлозије морала да спасава дете и како није имала времена да се обазире на своје повреде и рушевине по улицама.

Рускиња, која живи у Бејруту, Људмила Аун је за портал „Звезда“ испричала о томе шта се дашавало у главном граду Либана после експлозије 4. августа. Првобитно је видела велике облаке дима, а затим је чула и јаку експлозију.

„Видела сам бели талас дима који нам се приближавао, успела сам да побегнем у собу, али су се од силине експлозије стакла на прозорима поломила, а делићи пали на моја леђа. То нас је спасило. Моја ћерка се у том тренутку налазила у купатилу, врата су је ударила и на челу је задобила посекотину“, присећа се Људмила.

Њене комшије нису имале толико среће, неки су погинули, а неки су тешко повређени. Експлозија је уништила сва врата и прозоре у стану. Људмила је у тим тренуцима размишљала само о ћерки.

Експлозија у Бејруту - Sputnik Србија
Председник Либана: Постоји могућност да је спољни фактор умешан у експлозију у Бејруту
„Када је истрчала из купатила, кренули смо низ степенице, била јој је потребна помоћ лекара, јер јој је цело чело било исечено. Све комшије су биле крваве, трчали су, а нас две смо покушавали да се пробијемо кроз слојеве стакла до најближе болнице“, рекла је жена.

Испоставило се се да је најближа болница такође била погођена експлозијом, као и друга до које смо успеле да дођемо. Помоћ смо добиле тек у трећој болници, додаје она.

„Била сам скроз крвава, али сам то схватила тек у болници, било ми је важно да заштитим ћерку. У болници су ми скинули хаљину, прегледали леђа и послали на рендген. Рекла сам им да нема потребе да ме шаљу на рендген, с обзиром да сам ходала сасвим нормално, само је било потребно да зауставе крварење. Када су ћерки санирали повреду, једноставно сам отишла из болнице“, испричала је Људмила.

Она је рекла и да није желела да другима заузима место будући да је било много оних који су били на самрти.

Подсетимо, у Бејруту се 4. августа десила јака експлозија, страдао је велики број људи као и сам град. Русија је послала неколико авиона са специјалцима за хитне случајеве како би помогли настрадалима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала