Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Талибани демантовали Америку: Нисмо у завери са Русима против САД

© AP Photo / Allauddin KhanТалибани
Талибани - Sputnik Србија
Пратите нас
О наводима да је Русија, наводно, „поткупила“ талибане не може бити ни речи, изјавио је званични представник тог радикалног покрета Сухејл Шахин.

Како је рекао, свим тим оптужбама противници мировног процеса желе да осујете све покушаје да се у Авганистану успостави мир.

Шахин је нагласио да је та информација „погрешна и неоснована“, да је америчким и европским медијима пренета од стране кабулског одсека за националну безбедност како би „саботирали све напоре мировног процеса“.

„Ти наводи немају никакве везе са реалношћу, то је чиста кампања против мировног процеса. Ми у потпуности одбацујемо све те тврдње као апсолутно нетачне“, закључио је Шахин.

Крајем јуна „Њујорк тајмс“ објавио је чланак у којем се наводи да је руска војна обавештајна служба, наводно, понудила талибанима награде у случају напада на америчке војнике у Авганистану, међутим никакви докази тих оптужби нису изнети.

Убрзо затим се огласило Министарство иностраних послова Русије које је те оптужбе оценило као лажне, као и да је то само политичка игра у оквиру предизборне кампање у САД.

На те оптужбе реаговао је и саветник америчког председника за националну безбедност Роберт О'Брајан који је изјавио да уколико се потврде информације о „завери“ Русије с талибанима, Москва ће платити за то.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала