Амерички пилоти кренули су у агресију на Србију и изнад Јадрана срели чудне светлеће кугле /видео/

© Flickr / U.S. Department of DefenseАмерички авион Ф-15 "страјк игл" у Турској бази Инџирлик
Амерички авион Ф-15 страјк игл у Турској бази Инџирлик - Sputnik Србија
Пратите нас
Дерек Тар, члан посаде америчког авиона који је учествовао у НАТО агресији на Србију, посведочио је да су првог дана бомбардовања на небу изнад Јадрана срели чудне светлеће кугле.

Тар је био оператер на летећој цистерни Ц-130, а у серији „Неидентификовани“ на „Хистори“ каналу, испричао је необични догађај који се одиграо 24. марта 1999. године надомак Црне Горе.

Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија
Бивши званичници Пентагона: Нашли смо остатке летелица које нису са Земље

Како је рекао, био је у задњем делу авиона током пуњења горива изнад Јадрана и у једном тренутку видео чудну светлећу куглу, која је била удаљена од њиховог авиона, али је изузетно брзо прелазила са једне стране летелице на другу, као да је снима и премерава.
Обавестио је пилота о томе, који му је одговорио да не чекају више никога за пуњење и да то не може бити НАТО авион.
Необичан сусрет трајао је неколико минута, а сведочила му је петочлана посада авиона.

Тара је објаснио да се потом светлећа кугла великом, невероватном брзином удаљила од авиона, нестајући у делићу секунде.

Иначе, емисија у којој је Тара испричао своје невероватно искуство, ауторско је дело Луиса Елизонда, бившег шефа тајног програма Пентагона за истраживање неидентификованих летећих објеката, који је на његовом челу био 10 година, а оставку је дао 2017.

Елизондо је недавно изјавио како је „сигурно да ванземаљци постоје, само је питање да ли су претња за нас“, те додао како су „објекти неутврђеног порекла заиста пали на Земљу, а да су њихови остаци однесени на анализу“.

После Елизондових изјава и открића да Пентагон и даље има тајни програм за праћење НЛО, амерички Конгрес усвојио је закон којим обавезује Пентагон, односно његову тајну јединицу за претње из ваздуха и свемира, да редовно подноси извештаје о свом раду.

Иначе, занимљиво је да је готово истоветну причу о сусрету са светлећим куглама на готово истом месту, испричао и бивши командант Југословенског ратног ваздухопловства, генерал Звонимир Јурјевић.

Јурјевић је навео да су први сусрет са НЛО пилоти 172. авијацијског пука, који је био смештен у Подгорици, имали почетком јануара 1975. приликом ноћног летења.

„Он је изгледао као светлећа кугла, јако видљив, можда десетак пута јачег светла од најсветлије звезде у то време. Бела светлост мењала је свој спектар, од беле, жуте, светлоцрвене до наранџасте и назад. Он би се јавио изненада, однекуд. Намерно је на себе скретао пажњу, јер нисмо знали одакле је долазио. Одједаред би се нашао у построју наших авиона“, испричао је Јурјевић Спутњику.

Новинар Миросалв Лазански - Sputnik Србија
Како су војници ЈНА јурили ванземаљце — па их победили

Објекат се увек појављивао 50 минута од почетка лета, чак и када је команда пука померала време полетања авиона

Јурјевић је сам, али и заједно са својим пилотима полетао више пута да би пресрео тај објекат, али је он увек успевао да остане на удаљености од тачно 10 километара.

Потом су због тога у Подгорицу стигли и суперсонични „мигови 21“, али ни они нису успели да га стигну.

Објекат се последњи пут појавио 12. фебруара 1975. изнад самог аеродрома, а Јурјевић каже да су одлучили да га игноришу, те да никад више није виђен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала