Распоредити трупе што ближе Москви - највећа жеља свих америчких генерала

© AP Photo / Ian Jones/POOLАмеричка војска
Америчка војска - Sputnik Србија
Пратите нас
Јачање америчког војног присуства у САД води ка деградацији у сфери безбедности на континенту, саопштио је руски сенатор Константин Косачов.
„Распоредити своје снаге што ближе Москви је највећа жеља свих америчких генерала још од времена хладног рата. Међутим, ако је у то време све било више-мање јасно – заиста смо се плашили једни других и међусобно претили - након његовог завршетка је било потребно пронаћи објашњења својих амбиција у обуздавању наше земље. Објашњење је било пронађено у миту о наводној агресивности Русије и њеној тежњи за обновом СССР, при чему војним путем“, објаснио је Косачов, додавши да су се многи европски савезници САД из НАТО-а упецали на ову геополитичку игру Вашингтона.

 „Управо НАТО се приближава Русији, а не Русија НАТО-у. Управо НАТО својим постојањем крши принципе недељивости безбедности у Европи, управо НАТО повећава своју војну активност у Европи, а не обрнуто. Генерали НАТО-а управљају европским политичарима, што води ка деградирању у сфери безбедности у Европи“, додао је сенатор.

По његовим речима, за ову ситуацију су одговорне искључиво САД и оне европске државе које пристају на јачање америчког војног контингента на својим територијама.

Шеф Пентагона Марк Еспер изјавио је раније да се повлачење америчких трупа из Немачке уклапа у стратегију обуздавања Русије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала