Разорно невреме погодило грчко острво: Петоро мртвих, десетине заробљених /фото/

© REUTERS / EUROKINISSIНевреме и поплава на грчком острву Евиа.
Невреме и поплава на грчком острву Евиа. - Sputnik Србија
Пратите нас
Након разорне олује на грчком острву Евији, жена која се сматрала несталом пронађена је жива и спасена хеликоптером, док је живот изгубило пет особа.

И даље се трага за мушкарцем који је био са женом која је пронађена и који је такође нестао приликом покушаја да побегну пред бујицом која је захватила њихову кућу у селу на острву.

Полиција је пронашла брачни пар (86 и 87) у поплављеној кући у селу Политика, око 100 километара северно од Атине, без знака живота, и бебу, у истом селу, у приземљу куће у коју су је довели родитељи који су ту проводили годишњи одмор, преноси АП.

Из министарства цивилне заштите саопштено је да најновије две жртве још нису идентификоване, као и да се још једна особа сматра несталом, јавља грчки лист Катимерини.

Многи који су се нашли у угроженом подручју побегли су на кровове својих кућа и према њима су послате спасилачке службе.

​Обилне падавине почеле су синоћ, а ватрогасци су интервенисали више од 50 пута због пожара изазваних ударима грома, преноси Танјуг.

Ватрогасна служба саопштила је такође да су добили позиве десетина људи за помоћ и помогли многима да извуку воду из поплављених домова.

Многи локални путеви непроходни су, јавила је полиција. Према прогнозама невреме ће престати данас рано поподне.

Бројни туристи блокирани су у кампу у тој области, преноси грчка новинска агенција Ана.

Поред места Политика суседна села Бузи, Лефканти и Контодеспоти такође су претрпела велике штете као и оближњи путеви због чега ватрогасци не могу да стигну до неких погођених зона.

Две реке у тој области су се излиле и путеви су прекривени блатом, навеле су локалне власти, а преноси агенција „Франс прес“.

Приземља у многим зградама поплавјена су и породице су морале да се попну са децом на тереасе кућа, преносе медији.

Власти су ангажовале преко 100 ватрогасаца и два хеликоптера помажу у евакуисању заробљених људи, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала