У Србији још 236 случајева вируса корона, деветоро преминуло

© REUTERS / MARKO DJURICAПацијент оболео од короне у ковид болници у Новом Пазару
Пацијент оболео од короне у ковид болници у Новом Пазару - Sputnik Србија
Пратите нас
У Србији је у последна 24 сата потврђено 236 нових случајева корона вируса, на основу 6.251 тестираног узорка, а преминуло је још девет особа.

Према новим подацима Министарства здравља, опада број пацијената на респиратору, па их је данас било 106.

У Србији је укупно заражено 28.099 особа, а преминуо је 641 пацијент.

Од почетка епидемије тестиране су 747.324 особе, преноси Танјуг.

Кон: Још увек нема решења за децу са аутизмом

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да још није пронађено решење за децу са аутизмом и да се он залаже да она више не буду у изолацији, то јест да центри у којима бораве могу да раде потпуно једнако као и вртићи.

Упитан да прокоментарише зашто су деца са аутизмом и даље у изолацији, пошо само њих 70 од скоро 650 колико их је у Београду има право на дневни боравак, а од родитеља се тражи потврда да су запослени, иако је то за њих велики проблем пошто се углавном они брину о тој деци, Кон је казао да је проблем у томе што деци са аутизмом не може потпуно да се контролише понашање, што представља додатни ризик.

„Са друге стране, не мозете гарантовати да и они који раде са њима не могу да донесу ковид. То је специфична ситуација. Крајње решење је да би требало да раде сви ти центри који имају дневни боравак. Ту, ипак, постоји огорман страх људи који са њима раде да их неће довољно заштитити“, рекао је Кон.

Решења практично нема, додао је Кон и казао да су још давно изразили мишљење да ти центри треба да раде потпуно једнако као и вртићи, да је то било његово мишљење, као и став многих епидемиолога, али да то ипак није прихваћено, преноси Танјуг.

„Тај проблем није решив ако нема попуштања макар са једне стране, нема другог решења. Познат ми је проблем, али није нађено решењем јер не постоји потпуна сагласност свих страна“, додао је Кон.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала