Вук је личност: Вучица спасена из шумског пожара се не одваја од људи /видео/

© СкриншотВучица спасена из пожара
Вучица спасена из пожара - Sputnik Србија
Пратите нас
У Чељабинској области излечено је младунче вука спасено у шумском пожару. Животиња је добила име Зена и веома се зближила са људима. Према речима руководиоца Увељске шумске области Ивана Ромањенка, младунче је пронађено када је имало три месеца и послато специјалистима у узгајалиште где су му пружили неопходну негу и вакцинацију.

„Још увек је била слепа и мала. Момци су је спасили, сместили смо је, довели у нашу шумску област, пронашли стручњаке који знају како да их одгајају. У Копејску смо пронашли узгајалиште 'Ватрени ветрови'. Обратили смо се тим стручњацима, предали им младунче вука у руке. Они су га однеговали, одгајили, дали све потребне вакцине, социјализовали и предали нам га на даље васпитавање“, рекао је Иван.


Према речима зоолога, Зена не сме да се пусти у дивљину: вучица не зна самостално да лови и превише је везана за људе.
„Заправо је врло необично. Не може да се повеже се ни са мачјим, ни са псећим светом. Тј. вук је личност, карактеристика“, рекла је зоолог Јекатерина Пашковска.
Тренутно је млада вучица смештена у шумској области и добро се слаже са људима: „воли да се љуби, лиже лице“, „леже на леђа да би је помазили по стомаку“.
Осим тога, сваког дана Зена иде у шетњу по шуми и храни се према специјално састављеном режиму.
„Желимо да она постане маскота наше шуме. Наравно, то ће све зависити од мишљења стручњака који ће рећи да ли се може задржати у таквим условима. Сада желимо да јој направимо добар простор како би се овде осећала као код куће“, закључио је шеф шумске области.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала