Огромне гужве испред Торлака: Има и оних који су стигли из Македоније и Републике Српске

© Tanjug / ZORAN ZESTICГужве испред Торлака
Гужве испред Торлака - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Огроман ред грађана који чекају ПЦР тестирање формирао се и јутрос испред Института за вакцине и серуме "Торлак" у Београду, где је без заказивања могуће тестирање ПЦР тестом.

Већ око 4.30 стигли су најупорнији да заузму места, како би били међу првима када се врата лабораторије отворе у осам сати.

У реду су грађани из свих делова Србије, али има и оних који су стигли из Македоније, Републике Српске. Разлог је то што се у Торлаку не заказује тестирање, а резултати се добијају истог дана.

Међу првима је јутрос око 4.30 испред Торлака био Слободан Бугарски из Београда који путује вечерас у Москву. Каже да је знао да су велике гужве, али да се одлучио за ту установу јер нема заказивања и резултати стижу истог дана, 

© Tanjug / ZORAN ZESTICГужва испред Торлака
Огромне гужве испред Торлака: Има и оних који су стигли из Македоније и Републике Српске - Sputnik Србија
Гужва испред Торлака

Он је у суботу радио ПЦР тест, али није добро израчунао, па ће му док стигне у Москву тест бити старији од 72 сата, и зато је јутрос поранио да понови тестирање. Уплатио је поново 6.000 динара и поново стао у ред.

Из Свилајнца је пут Београда због тестирања ноћас кренуо и Милорад Пајић са још два пријатеља. Путују у Аустрију и неопходан им је негативан ПЦР тест или да буду 10 дана у карантину.

"Чекамо у реду од пола пет. Одлучили смо се за ''Торлак'' јер се овде не заказује и резултати се добијају истога дана, што нама одговара због путовања. Уколико би одлучили да путујемо без теста у Аустрију, морали би да проведемо у карантину 10 дана или да платимо тестирање које тамо кошта од 140 до 190 евра", рекао је Пајић Тањугу.

У Уједињене Арапске Емирате у среду питује Миљан Боџић. Он каже да је знао да су у "Торлаку" огромне гужве, али да се резултати добијају најбрже и због тога се одлучио за ту установу.

"Знам да се резултати овде добијају најбрже. Водио сам се логиком да је боље да чекам рано ујутро по пријатнијем времену три или четири сата, него да чекамо у току дана када су веће врућине. Дошао сам рано и да се осигурам да ћу урадити тест пошто сам чуо да је у петак тестирање рађено само до 11 сати", прича Миљан.

Наводи да је за УАЕ обавезан ПЦР тест из земље из које се путује, али и да се ради ново тестирање када се стигне на одредиште. Тестирање је бесплатно у УАЕ за оне који имају радну дозволу и који због посла путују.

Ненад Лукић из Сребренице вечерас путује у Москву. Упитан због чега тестирање није радио у Републици Српској, Лукић каже да је боравио у Београду последњих дана, те се због тога одлучио за "Торлак".

"Знао сам да је гужва у ''Торлаку'', рекао ми је пријатељ који је већ отишао у Москву. Он је дошао у пет и био 260. по реду, ја сам дошао раније у 4.30 и 16. сам по реду. Вечерас у осам путује, у Истанбул, па онда у Москву", навео је Лукић.

За држављане Србије ПЦР тестирање на захтев кошта 6.000 динара, а за странце 120 евра. Лукић је незадовољан што се грађанима Републике Српске наплаћује 120 евра тестирање као странцима јер је, како каже, реч о истом народу, само са друге стране Дрине.

У реду смо затекли и породицу са троје деце из Ђевђелије у Македонији који путују у Немачку, али нису били расположени за разговор са новинарима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала