Кипар прихватио захтев Москве о додатном опорезивању олигарха, на реду су Холандија, Малта

© Фото : PixabayПлаћање пореза-илустрација
Плаћање пореза-илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Кипар је прихватио захтев Русије да повећа порез на дивиденде и камате у износу од 15 процената, саопштило је Министарство финансија Русије. Измене ће ступити на снагу 01. јануара 2021. године.

„Током преговора Кипар је прихватио услове Русије да унесе измене у руско-кипарски споразум о избегавању двоструког опорезивања у циљу повећања пореза до 15 процената на дивиденде и камате“, каже се у саопштењу.

„Ратификација споразума би требало да се обави крајем 2020. године, и он ће ступити на снагу 01. јануара 2021. године“, наводи се у саопштењу.

Додатни приходи у руском буџету због повећања пореза на дивиденде ће износити 130-150 милијарди рубаља годишње, изјавио је државни секретар, заменик министра финансија Русије Алексеј Сазанов у емисији телевизије „Русија-24“.

Русија је Холандији предложила исте услове по питању пореза као и Кипру, саопштава Министарство финансија Русије. Очекују официјалну потврду о датуму потписивања током наредних недеља. Министарство финансија планира да у наредних неколико месеци заврши преговоре и са Луксембургом и Малтом и предложи им исте услове.

Прочитај још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала