Руски епидемиолог: На јесен други талас вируса корона

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЛекари у заштитним оделима
Лекари у заштитним оделима  - Sputnik Србија
Пратите нас
На јесен треба очекивати други талас епидемије вируса корона у свету, изјавио је епидемиолог и специјалиста за контролу и спречавање вирусних инфекција Михаил Фаворов у интервјуу за РТ.
Лекар је објаснио да је „други талас“ – одомаћени термин. „Он практично нема везе са епидемиологијом. Оно што се зове други талас значи да ли ће бити сезонски пораст. У августу и до средине септембра имаћемо прекид. Али то су поново сезонске флуктуације“, објаснио је он.

Специјалиста сматра да ће сезонски пораст у Русији вероватно почети у октобру, а онима који се разболе у овом периоду теже ће поднети инфекцију од оних који су се заразили лети.

„Он неће бити тако страшан као што се очекује у другим местима где уопште није било морбидитета, али се може догодити, јер се епидемија зауставља са 70 одсто имунизираних. А у Москви имамо само 30 одсто“, рекао је Фаворов.

Према најновијим подацима Светске здравствене организације, у свету је регистрован 19,1 милион заражених, од којих је 716 хиљада умрло. Највећи број случајева је у Сједињеним Америчким Државама – 4,8 милиона, а међу земљама са највећим бројем оболелих су Бразил, Индија, Русија, Јужна Африка, Мексико, Перу, Чиле, Колумбија и Иран.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала