У Белорусији полиција употребила силу против демонстраната /видео/

© REUTERS / Vasily FedosenkoХапшење у центру Минска
Хапшење у центру Минска - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјалне полицијске снаге Белорусије употребиле су силу према демонстрантима у Минску, Бресту и Мозиру, јавља дописник Спутњика.
Полиција „прати и туче демонстранте, некад не обраћајући пажњу да ли се ради о демонстрантима или о обичним пролазницима“.

Сукоби демонстраната и полиције су у току у више градова Белорусије. У Минску и Бресту се против окупљених користе гумени меци и светлеће гранате.

Полиција је у истиснула демонстранте из центра Минска. Сукоби се настављају. Аутомобилски саобраћај је у потпуности обустављен. 

У Бресту, где се окупило више хиљада људи, полиција је морала да пошаље појачање. Демонстранти су их гађали каменицама, празним боцама и бакљама.

Масовне демонстрације у Белорусији трају већ други дан. Све је почело након објављивања резултата председничких избора на којима је опет победио Александар Лукашенко. У синоћним сукобима повређено око стотину људи, од којих је неколико хоспитализовано. Укупно је ухапшено око 3.000 људи. Против њих је покренут кривични поступак за изазивање масовних нереда и напад на полицију. Прети им од 8 до 15 година.

Прочитајте још:

Ускоро опширније...

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала