Белорусија има доказе о упливу страног фактора у немире у земљи

© AP Photo / Sergei GritsПолиција на протестима у Минску
Полиција на протестима у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Минск је спреман на конструктивни дијалог са иностраним партнерима и може да понуди убедљиве доказе страног мешања у дешавања у Белорусији, саопштило је Министарство иностраних послова земље.
„Предлажемо да објективно и без емоција сагледамо шта се, како и зашто ово данас дешава у Белорусији. Спремни смо за конструктивни, а главно је, објективни дијалог на ову тему са свим иностраним партнерима. Спремни смо да представимо конкретне, необориве доказе које откривају позадину ових догађаја, укључујући мешање споља“, наводи се у саопштењу.

Министарство је назвало недопустивим изјаве неких европским чиновника након завршетка председничких избора у тој земљи.

„Хвала на изјавама подршке суверенитету и независности Белорусије. У исто време је апсолутно недопустиво да један број европских чиновника брзоплето излази са најважнијим за нашу државу саопштењем, без покушаја да објективно сагледају и реално оцене ситуацију“, наводи се у саопштењу.

Они сматрају да су неки закључци донети на основу „једностраних информација и отвореним лажима“.

Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио да су демонстрантима на протестима у ноћи између недеље и понедељка управљали помоћу телефонских позива из Велике Британије, Пољске и Чешке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала