ДПС реаговао на подршку српских спортиста СПЦ: То су националисти

CC BY 4.0 / KristinaWOX, cropped photo / Архитекта Предраг Ристић - Саборна црква Христовог Васкрсења, Подгорица, Црна Гора, 2013.
Архитекта Предраг Ристић - Саборна црква Христовог Васкрсења, Подгорица, Црна Гора, 2013. - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократска партија социјалиста (ДПС) навела је за прослављене спортисте, који су подржали одбрану светиња у Црној Гори, да су српски националисти који су давно укаљали своје спортско име.

Из ДПС-а, су оценили да се Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве у Црној Гори врти у круг не знајући ни сама шта ће са „измишљеном битком за одбрану светиња“ и да то „показује и најновији отужни списак“ прослављених спортиста који то подржавају.

„Не зна се шта је више за жаљење, тај пропали чин, петпарачки празњикави проглас који су потписали или сам састав потписника. Међу њима заиста има познатих имена, али углавном оних који су већ поодавно укаљали своје спортско име националистичким изјавама или тетоважама с ликом чича Драже. Њихова стварна имена никоме нису битна, јер се воде под заједничким именом: српски националисти“, наводе из ДПС-а, преноси Танјуг.

Прослављени спортисти, међу којима Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Ненад Перуничић и Душан Баста, упутили су јуче подршку Српској православној цркви у Црној Гори у борби за њена права, која су угрожена усвајањем спорног Закона о слободи вероисповести.

„Ако сам позван да се браним, ја ћу ћутати, ако сам позван да браним истину, ја ћу говорити. Ћутање пред неправдом није ни спортски, ни витешки, а пре свега није хришћански. Зато ми који смо свој живот посветили спорту и борби за спортске успехе и трофеје, који су уједно успех вере и за које смо захвални Богу, имамо обавезу и потребу да дамо подршку нашој Цркви, нашој Митрополији црногорско-приморској, нашој Српској православној цркви, у борби за њена права. Позвани смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господ и надопуни наше недостатке“, поручило је више од 60 спортиста.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала