Прва руска вакцина против ковида названа „Спутњик V“

© Фото : Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЕпрувете за анализу крви добровољаца за испитивање вакцине против вируса корона
Епрувете за анализу крви добровољаца за испитивање вакцине против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Прва на свету регистрована вакцина против вируса корона названа је „Спутњик V“ по аналогији са лансирањем првог вештачког Земљиног сателита 1957, наводи се на званичном сајту вакцине.
„‘Спутник I’ је интензивирао свемирска истраживања у целом свету. Нова руска вакцина против ковида 19 створила је такозвани ‘тренутак Спутњика’ за светску заједницу. Захваљујући овом поређењу, вакцина је добила назив ‘Спутњик V’“, наводи се у објашњењу назива вакцине.

Такође се додаје да је Министарство здравља Русије 11. августа регистровало руску вакцину на бази аденовируса и тако постало прва регистрована вакцина против новог вируса корона САРС-ЦОВ-2 на тржишту.

„Овај веб сајт направљен је за ширење детаљних и ажурних информација о вакцини ‘Спутњик V’ и за борбу против кампање дезинформација о вакцини која је покренута у многим међународним медијима“, додаје се у саопштењу.

Раније је председник Русије Владимир Путин саопштио да је у Русији регистрована прва на свету вакцина за превенцију ковида 19, коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеј“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала