„Улизивање демократама“: Атлантски савет Бугарске критикује САД

CC0 / / Главни град Бугарске, Софија
Главни град Бугарске, Софија - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Атлантски савет Бугарске је критиковао амбасаду САД у Софији за одлуку да захвали америчком фонду Getty који је издвојио средства за обнову комунистичког споменика на висоравни Булздуџа. Ова критика изазвала је широку дискусију на друштвеним мрежама. Неки су у томе видели жељу фонда да се „улиже“ Демократској партији САД.

Атлантски савет је нагласио да је овакво реаговање америчке амбасаде разочарало све оне Бугаре за које су САД симбол демократије.

„Брука и срамота! Крајње је неумесна захвалност америчке амбасаде у Бугарској америчком фонду што ће за његов новац бити сачуван симбол опсурног комунистичког режима који је однео хиљаде живота и донео десетине година страдања Бугара који су остали иза гвоздене завесе у руском комунистичком табору“, наводи се у саопштењу Атлантског савета на фејсбуку.

Део читалаца на фејсбуку је подржало мишљење организације.

„Амерички амбасадор је нешто побркао, направио грешку у држави и систему. То је дипломатски скандал“, написала је Ана Цончева.

Било је и оних који су подржали обнову споменика.

„Почиње! Амбасада жели да обнови објекат, а не Бугарску комунистичку партију. Она је сама по себи интересантна са обликом летећег тањира! Ради се о архитектури, народе“, написала је Рени Костадинова.

„Хало, земља зове, ви сте савет или ко сте? Имате ли везе са реалношћу? Да ли су исцрпљене све теме за дискусију, па сте стигли до Бузлдуџе?“, изјавио је Иван Кехајов.

„У такозваном Атлантском савету одмах добију алергију кад чују Русија. Сада видим да им се и Американци не свиђају. Или они желе да се улижу Демократској партији САД, јер им отуд дају знакове?“, запитао се Огњен Костадинов.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала