Од почетка пандемије у Русији оболело од короне преко 900 хиљада људи

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаКовид болница у Москви
Ковид болница у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Број оболелих од вируса корона у Русији повећан је за 5.102, премашивши тиме 900 хиљада оболелих од почетка пандемије (902.701), саопштио је новинарима Пперативни штаб за борбу против ширења коронавирусне инфекције.

У последња 24 часа у Русији је од короне преминуло 129 особе, у истом периоду оздравило је 7.123 особе. За читав период епидемије короне на територији Русије преминуло је 15.260 људи, а оздравило 710.298 особа.

Заменица градоначелника руске престонице за питања социјалног развоја Анастасија Ракова саопштила је да је у Москви оздравило још 1.088 пацијената након лечења ковида 19, а да су лекари укупно излечили више од 192.600 људи. Она је истакла да излечени Московљани могу да постану донатори крвне плазме или волонтери и да могу да помажу онима који се лече од короне код куће.

Лекар припрема шприц са вакцином  - Sputnik Србија
Двадесет држава затражило од Русије прву светску вакцину против короне, желе милијарду доза

Истовремено, прес-служба руске Агенције за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) саопштила је да је обављено преко 31,3 милиона тестова за откривање ковида 19 у Русији, и прецизирала да је у протекла 24 часа обављено 244 хиљаде тестова на вирус корона.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у уторак прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала