Председник Аргентине у писму Путину: Ваша вакцина даје наду у боље сутра

© AP Photo / Natacha PisarenkoАлберто Фернандез у друштву бивше председнице Аргентине Кристине Фернандез де Киршнер поздравља присталице
Алберто Фернандез у друштву бивше председнице Аргентине Кристине Фернандез де Киршнер поздравља присталице - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Аргентине Алберто Фернандес честитао је руским научницима израду вакцине против вируса короне, нагласивши да она ствара наду у бољу будућност у тренутку када је у свету пандемија, наводи се у писму које је послато руском лидеру Владимиру Путину.

„Ову вест сам примио, као и милиони Аргентинаца, са надом. У моје име, и у име мојих сународника молим да честитате руским научницима који су радили на вакцини против вируса короне. Ово достигнуће ће остати међу неизбрисивим страницама историје светске медицине“, написао је председник.

„Иако многи покушавају да представе вакцину као неко такмичење између држава, ја сматрам да ова пандемија заиста треба да уједини људе, без обзира на националност, зато што је трагедија захватила све“, додао је Фернандес.

Он је нагласио да се слежи са мишљењем Путина да су приоритети: живот, здравље и безбедност људи.

„Из Русије је стигла врло добра вест која нам омогућава да се изборимо са потешкоћама данашњице и даје наду у бољу будућност“, нагласио је председник Аргентине.

Прочитајте још:

© SputnikДвовекторска вакцина
Председник Аргентине у писму Путину: Ваша вакцина даје наду у боље сутра - Sputnik Србија
Двовекторска вакцина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала