Рај за богаташе у време кризе: Гнездо у ком су заштићени и одвојени од света /видео, фото/

© Фото : Youtube/Amazing architecture/PrintscreenКакун хотел у Мексику у облику гнезда
Какун хотел у Мексику у облику гнезда - Sputnik Србија
Пратите нас
Рај за богаташе у време кризе гради се на обали Атлантског океана, у мексичком летовалишту Тулум. Усред џунгле у којој је живео народ Маја, у току је изградња луксузног комплекса у облику гнезда у ком су богаташи заштићени и одвојени од света.

Процена шпанских архитеката који су аутори овог хотела била је да ће богати људи бирати места где је гужва мања. Иако је Тулум познато летовалиште, они су замислили комплекс у ком ће богаташи бити издвојени.

Комплекс површине више од 46.000 квадрата је још у изградњи, а започет је 2016. године.

Требало би да има 204 апартмана, 167 соба и 16 приватних вила.

​Како су навели из шпанске архитектонске куће која је пројектовала комплекс, хтели су да понуде „простор луксуза и комфора, који омогућава бег од свакодневног живота“. Додају да ће гостима бити омогућено да се „искључе и уживају у широком спектру услуга орјентисаних ка личном опуштању и удобности“.

Комплекс је састављен од више гнезда, а свако функционише као самостална јединица. Свако има огроман базен у средини и низ других активности и може да функционише потпуно одвојено од спољног света, иако се налази надомак мора.

Како наводе, облик гнезда је одабран јер пружа „праисконски осећај сигурности записан у нашим генима“ и у њима се „људи осећају заштићеним и посвећеним самом себи“.

Инвеститор је највећа мексичка компанија за изградњу некретнина.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала