ЦЕДЕМ анкета: ДПС 35,5 одсто, „За будућност Црне Горе“ 24,7, „Мир је наша нација“ 16,5...

CC0 / Pexels / Статистика, графикон
Статистика, графикон - Sputnik Србија
Пратите нас
По истраживању ЦЕДЕМ-а, прогноза излазности на предстојећим парламентарним изборима је 66 одсто, а најбољи рејтинг има „Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“. На другом мјесту налази се „За будућност Црне Горе“, док је на трећем „Мир је наша нација”, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре.

Истраживање је показало да је најбоље оцијењени политичар носилац листе За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић, на другом мјесту је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, премијер и носилац листе ДПС-а Душко Марковић је на трећем, а предсједник демократа Алекса Бечић на четвртом мјесту.

Директорка ЦЕДЕМ-а Милена Бешић објаснила је на конференцији за новинаре да резултати овог истраживања не представљају прогнозу изборног резултата, већ искључиво став грађана у овом тренутку.

Програмски менаџер ЦЕДЕМ-а Марко Пејовић је нагласио да се смањује повјерење грађана у политичке институције.

„Иако је Здравко Кривокапић најбоље оцијењен политичар, оцењивао га је значајно мањи број грађана него остале политичаре“, навео је Пејовић.

Како из ЦЕДЕМ-а додају, по резултатима истраживања већи број грађана незадовољан је радом Владе Душка Марковића.

По истраживању ЦЕДЕМ-а, прогноза излазности на предстојећим парламентарним изборима је 66 одсто, а најбољи рејтинг има „Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“. На другом мјесту налази се „За будућност Црне Горе“, док је на трећем „Мир је наша нација“.

Истраживањем је било обухваћено 1.037 грађана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала