И Митрополит Мински позвао Лукашенка да прекине насиље у земљи

© Фото : БелаПАН / Сергей СацукМитрополит Мински и Заславски Павел
Митрополит Мински и Заславски Павел - Sputnik Србија
Пратите нас
Поглавар Белоруске православне цркве митрополит Мински и Заславски Павел обратио се председнику државе Александру Лукашенку са молбом да заустави насиље у земљи, преноси дописник Спутњика.

Митрополит је истакао да, према црквеним правилима, нема права да се меша у политику, али да може пренети молбе верника.

„Мислим да Александар Лукашенко одлично познаје ситуацију у земљи. Ништа не саветујем, само могу да га замолим да учини све могуће како ово насиље не би проузроковало ново насиље“, поручио је белоруски митрополит.

Он је додао да је видео моменте када су војска и полиција неправедно вређали људе.

„Разумем да је сада тешко. Али ипак мора постојати неки такт. Имамо и Устав и законе. Просто тако примењивати силу према онима који су ненаоружани, вероватно нема смисла“, рекао је митрополит и додао да се насиље не може победити насиљем.

Он је додао да га радује вест да су почели да пуштају на слободу ухапшене демонстранте.

Митрополит се истовремено обратио и демонстрантима, рекавши да и од њих много зависи, као и да агресиван начин изражавања мишљења доводи до тога да се полиција не понаша како треба.

Подсетимо, протести у Белорусији не јењавају од недеље, када је на председничким изборима још једном победио Александар Лукашенко. До сада је једна особа погинула, док је већи број повређен.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала