Отворена граница: Грађани Србије могу у Црну Гору уз негативан тест

CC0 / / Свети Стефан
Свети Стефан - Sputnik Србија
Пратите нас
Национално координационо тијело за заразне болести одлучило је дана да у складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације у државама региона омогући улазак у Црну Гору резидентима свих држава региона, као и резидентима САД из оговарајући тест и да омогући угоститељским објектима да крај радног времена помакну на 1.00, саопштено је из Владе.

Како је наведено, у приједлогу Института за јавно здравље (ИЈЗ) наводи се да је ублажавање мјера конципирано уважавајући тренутни ниво оболијевања од новог вируса корона у Црној Гори и земљама окружења те након консултација са представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља.

Резиденти Сједињених Америчких Држава, Републике Србије, Републике Косова, Републике Албаније Босне и Херцеговине и Републике Сјеверне Македоније као и држављани наше земље који су боравили у наведеним државама могу ући у Црну Гору уз сљедеће услове:

1. Да посједују негативан резултат ПЦР теста на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) или позитиван резултат антитијела на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом;

2. Да су тестови издати од регистроване лабораторије и нијесу старији од 72 сата у тренутку уласка у Црну Гору;

3. Да у периоду од 15 дана прије уласка у Црну Гору нијесу боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Обавеза посједовања теста из ст. 2, 3 и 4 овог члана не односи се на дјецу до навршене пете године живота.

„Резиденти држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору могу ући у Црну Гору из наведених држава (САД, Србија, Косово, Албанија, БиХ и Сјеверна Македонија) под једнаким наведеним условима као и резиденти наведених држава уколико су у некој од наведених држава боравили најмање 15 дана пред улазак у Црну Гору“, пише у саопштењу.

У складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације НКТ је донијело одлуку да досадашњу дозволу рада угоститељских објеката (ресторани, кафане, кафетерије, хотелски ресторани и и сл.), до 24.00 продужи за сат – до 1.00.

Све мјере ступају на снагу 15. августа 2020. године у 00.00.

Национално координационо тијело за заразне болести и овом приликом позива грађане Црне Горе и странце који бораве у нашој земљи да се придржавају свих епидемиолошких мјера.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала