Владика Теодосије враћен са Јариња, нису му дали да пренесе мед за манастир

Пратите насTelegramOdyssey
Владика Рашко-призренски Теодосије враћен је са пункта Јариње, пошто му службеници косовске царинске службе нису дозволили да пренесе две канте меда за манастир Грачаницу.

Владика је за РТС изјавио да му се први пут у 20 година догађа да му није дозвољен прелаз, наводећи да је доживео непријатно опхођење цариника, те да му се надређени у царинској смени током комуницирања, уносио на раздаљину од пола метра без заштитне маске.

Након забране уношења две канте меда, владика их је вратио у Рашку, а потом се поново упутио ка пункту Јариње.

„Оба пута сам претресен уз непријатно понашање припадника царине у вечерашњој смени на Јарињу. Нисам то очекивао, у аутомобиле сам био сам, долазио сам из централне Србије, путовао за манастир Грачаницу. У гепеку сам носио две канте меда као поклон за сестринство“, навео је владика Теодосије.

Додао је да су га цариници зауставили, казали му да паркира аутомобил са стране и да сачека да дође њихов шеф смене.

Шефу смене владика је покушао да објасни да канте меда не прелазе вредност робе дозвољену за пренос и да је спреман да плати царину.

Пошто му је шеф смене пришао и почео комуникацију без маске и прописане дистанце, а на владикино указивање да не носи обавезну маску, окренуо се и одмахнуо руком.

„Осим што се нису придржавали превентивних мера, посебно непријатно и разочаравајуће је било то што сам у њиховом понашању вечерас осетио одређену дозу анимозитета према мени“, навео је владика који је након таквог односа косовских цариника стигао у Косовску Митровицу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала