Белорусија демантовала вести о српским плаћеницима у земљи

© AP Photo / Sergei GritsЗастава Белорусије
Застава Белорусије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Белорусије демантовало је информације о „српским плаћеницима“ у земљи – реч је о учесницима Међународних војних игара 2020, који су допутовали из Србије, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, реч је о лажној информацији која се појавила на Телеграму.

У саопштењу се појашњава да су у Минску и Бресту грађани могли да виде Србе, али да су они званично стигли у земљу још 10. августа, како би учествовали на Међународним војним играма.

Наиме, Министарство одбране Белорусије је још раније саопштило да екипа војника из Србије учествује на Међународним војним играма 2020, те да ће у оквиру њих боравити и на територији Белорусије.

Управо је то разлог због чега су учесници српске екипе и допутовали у Брест, где се и одржава такмичење у дисциплини пуцања из снајпера „Снајперска граница“.

Присуство српских најамника у Белорусији демантовао је и министар одбране Србије Александар Вулин.

Подсетимо, екипа српских војника отпутовала је 12. августа са батајничког аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Руску Федерацију, где ће учествовати на „Међународним војним играма 2020“.

У дисциплини „Тенковски биатлон“ на полигону „Алабино“ код Москве, на овогодишњем такмичењу, од 23. августа до 5. септембра, учествоваће 24 припадника Војске Србије, док ће у дисциплини „Војни рели“ која се одржава од 23. до 30. августа, на крајњем истоку Руске Федерације, у Републици Тува, учествовати наша тринаесточлана екипа.

Осим тога, екипа Војске Србије учествоваће и на такмичењу „Снајперска граница“, које се у оквиру Међународних војних игара одржава у Републици Белорусији од 23. августа до 5. септембра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала