Лукашенко: Морам да ступим у контакт са Путином, ово није претња само за Белорусију

© Фото : БелТА / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да се агресија против Белорусије развија по одређеном сценарију, те да би што пре требало да ступи у контакт са председником Русије Владимиром Путином, јер та претња више није уперена само против његове земље.

„Морам да ступим у контакт са Путином, председником Русије, како би разговарао о томе. Ова претња више није уперена само против Белорусије“, рекао је он.

Лукашенко је истакао и да одбрана Белорусије данас представља уједно и одбрану Савезне Државе Русије и Белорусије.

Актуелни председник Белорусије је такође рекао и да са жаљењем прати свакојаку информацију која кружи о њему, те да такве лажи стварају „подмуклу атмосферу у народу“.

„Они који шетају по улицама, то и не могу да разумеју, разумеју они који тим шетњама координишу. Некада то раде чак и професионално – у питању су монтаже, лажне информације. Испоставља се да имам и кућу у Москви. Ево, желим јавно да кажем, ако сте пронашли неку тамо моју кућу у Москви, слободно је узмите“, рекао је он.

Лукашенко је као пример навео и лажну информацију која је недавно била објављена да је он наводно напустио земљу.

„Испоставило се чак и да сам напустио земљу, па да сам чак и умро или се разболео. То се све врти. Међутим, зарад чега? Да би се у народу направила подмукла атмосфера. Е па неће успети. Нећемо дозволити“, закључио је он.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала