Лукашенко пребацује ваздушно-десантне снаге на западну границу због напете ситуације

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко на заједничким војним вежбама Белорусије и Русије "Запад 2017"
Председник Белорусије Александар Лукашенко на заједничким војним вежбама Белорусије и Русије Запад 2017 - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Белорусије Александар Лукашенко наредио је да се ваздушно-десантна бригада пребаци у град Гродно, који се налази у близини граница Пољске и Литваније, због напете ситуације на западним границама, преноси агенција Белта.

„Мене више забрињава ситуација на територији наших суседних држава – Пољске и Литваније. Тамо се, како вам је познато, одржавају војне вежбе НАТО снага. Примећује се ескалација и повећање оружаних компоненти на тим територијама. Наравно, не можемо да то не приметимо и да мирно гледамо. Када сам јутрос слушао извештај начелника Генералштаба приметио сам да и наше војнике брине исти проблем. Због тога молим, с обзиром на напету ситуацију на западним границама, да се пребаци ваздушно-десантна бригада из Витебска у Гродно“, рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер данас је одржао састанак у Центру за стратешку контролу Министарства одбране Белорусије. Он је објаснио који је тренутно његов главни циљ.

„У овом тренутку немам других циљева, осим да сачувам независну и стабилну државу“, рекао је Лукашенко.

Он је додао да у земљи има довољно ресурса да би се осигурала безбедност Белорусије.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала