Путин и Лукашенко: Сигурни смо да ће сви проблеми ускоро бити решени

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку у Бишкеку
Председник Русије Владимир Путин и председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку у Бишкеку - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски и белоруски председници Владимир Путин и Александар Лукашенко разговарали су телефоном о ситуацији у Белорусији, а како је саопштено из Кремља, оба председника изразила су сигурност да ће се сви проблеми у тој земљи ускоро решити.

„Лукашенко је информисао Путина о ситуацији у Белорусији која је настала након председничких избора. Обе стране су изразиле сигурност да ће сви проблеми који су настали тим поводом ускоро бити решени“, наводи се у саопштењу Кремља.

Претходно је Лукашенко изјавио да се агресија против Белорусије развија по посебном сценарију, те да та претња више није уперена само против његове земље, већ и против Савезне државе Русије и Белорусије.

„Примећујемо шта се догађа. Не треба да нас смирујете којекаквим мирним акцијама и демонстрацијама. Ми јако добро видимо шта се у земљи догађа. Читали смо методике организација обојених револуција“, рекао је Лукашенко.

Такође је оценио и да су приметни елементи спољног мешања у унутрашње ствари његове земље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала