Бела кућа демантује: Трамп не планира састанак са Путином пре америчких избора

© AP Photo / Steve HelberПоглед на Белу кућу у Вашингтону
Поглед на Белу кућу у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка администрација не планира састанак америчког председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина пре избора у Сједињеним Америчким Државама, изјавио је саветник за националну безбедност Беле куће Роберт О'Брајан.
„Не планирамо самит са Владимиром Путином пре избора“, рекао је он за телевизију „Ен-Би-Си њуз“.

О'Брајан је навео да Трамп није затражио састанак са Путином, како је раније јавила ова телевизија.

„Али једног дана би нам било драго да Владимир Путин дође овамо како би, надамо се, потписао одличне споразуме о контроли наоружања који би штитили Американце и штитили Русе“, додао је он.

Осим тога, Сједињене Америчке Државе су, према његовим речима, одбациле руску понуду за одржавање онлајн састанка лидера „нуклеарне петорке“, Немачке и Ирана о иранском нуклеарном програму.

„Желели бисмо да имамо боље односе са Русијом. Желели бисмо да имамо споразум о контроли наоружања са Русијом... Али то зависи од Русије. Они морају да одлуче како ће се даље кретати по овом питању“, додао је О'Брајан.

Раније је телевизија „Ен-Би-Си њуз“ позивајући се на изворе јавила да је амерички председник Доналд Трамп саопштио својим сарадницима да би желео да се лично састане са председником Русије Владимиром Путином пре новембарских избора у Сјединеним Америчким Државама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала