Литвански министар: Лукашенко лаже да НАТО нагомилава снаге на граници са Белорусијом

CC BY 2.0 / Flickr / U.S. Army Pfc. Hayden Allega / Амерички тенкови М1А1 "Абрамс" на војној вежби снага НАТО-а у Европи
Амерички тенкови М1А1 Абрамс на војној вежби снага НАТО-а у Европи - Sputnik Србија
Пратите нас
Литвански министар спољних послова Линас Линкевичијус изјавио је да није тачна изјава председника Белорусије Александра Лукашенка да НАТО наводно нагомилава трупе на граници са Белорусијом, а такође белоруског лидера назвао бившим председником.

„Недавна изјава бившег белоруског председника о порасту концентрације оружаних снага НАТО-а близу границе са Белорусијом је лаж. Чини се да он очајнички покушава да оправда позив Русији за помоћ и на тај начин потпуно уништи независност земље“, написао је Линкевичијус на енглеском на свом налогу на Твитеру.

​„Жалосно“, додао је на литванском министар.

Снаге НАТО-а искључиво одбрамбене

Са своје стране, портпаролка Северноатлантске алијансе Оана Лунгеску саопштила је да је присуство НАТО-а у Источној Европи строго одбрамбено и не представља претњу.  

„Нема нагомилавања снага у региону. Мултинационално присуство НАТО-а у источном делу Алијансе не представља претњу ниједној земљи и има искључиво дефанзивни карактер, сразмерно је и предвиђено за спречавање сукоба и очување мира“, наводи се у изјави портпаролке.

Лукашенко је на митингу у Минску изјавио се трупе НАТО-а нагомилавају на прагу Белорусије и да се војне снаге концентришу у близини западних граница земље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала