На лицу места: Јавне куће у доба короне - шта се све сме, а шта не сме у "црвеној соби" /видео/

CC0 / / Јавна кућа
Јавна кућа - Sputnik Србија
Пратите нас
Како раде јавне куће у доба вируса корона и поштују ли се санитарно-епидемиолошке норме, истражује дописник Спутњика у јавним кућама Солуна.

Мерење температуре клијентима

Вирус корона је променио саму филозофију пружања услуга. Како би сачували клијенте у јавним кућама су уведена не само санитарно-епидемиолошка правила, него је и регулисано на који начин ће бити остварен контакт приликом пружања услуга, што би у теорији помогло да се корона вирус не шири.

Дописник Спутњика је посетио јавне куће у улици у северном делу Солуна, које су подељене на две категорије „златне“ и „сребрне“. У „златним“ су просторије „високог нивоа“ и цене се крећу од 40 евра, док су у „сребрним“ просторије ниже категорија и услуге су јефтиније.

„Ако посетилац има повишену температуру, он не може да уђе. Температура се мери на улазу у бордел“, појаснила је Н. особа, која рекламира јавне куће на неколико језика на интернету.

„Клијент мора да остави своје име и број мобилног телефона, које бележимо како бисмо могли да их информишемо у случају заразе“, објашњава Н. особа.

Антисептици, обавезно туширање и једнократна постељина

Амерички носач авиона Абрахам Линколн. - Sputnik Србија
Скандал у америчкој бази стигао до Пентагона: Војници организовали борделе, трговали људима...

У „златним“ јавним кућама преовладава црвено осветљење. У чекаоници се налази пулт за пријем, велики број гарнитура за седење и једна фотеља за масажу. У свим собама има туш, а у понеким и ђакузи.

Особа П., администраторка „златног“ бордела, објашњава нова правила рада која су настала услед вируса корона.

Користимо једнократну постељину и у свим просторијама има антисептика. Клијент мора да носи маску приликом уласка и док је у чекаоници. После полног односа мора да се тушира, а ми морамо да обезбедимо стерилне пешкире“, каже она.

Држава је увела нова правила којима се штите радници у јавним кућама: ни клијент ни радница у јавног кући нису у обавези да носе маске у соби, али могу да користе само две позе у којима нису окренути лицем једно ка другом. 

„После сваког клијента просторија се проветрава и дезинфикује“, подвукао је Н. и напоменуо да свака девојка има своју медицинску свеску и на сваких 15 дана одлази у болницу на преглед.

„Све девојке имају тест на вирус корона“

Све јавне куће у Грчкој биле су затворене током карантина и поново су отворене 15. јуна. Према речима Н. особе „све девојке имају тест на вирус корона“. Раднице у јавним кућама, које је посетио Спутњик, нису добиле никакве надокнаде од државе током карантина. У исто време сви радници на пријему клијената имају уговоре о раду и добили су новац од државе. Према речима особе Н., новац који су добијали су давали „девојкама, како би имале да се прехране“.

Пад промета за 50 процената

Обим промета се смањио за 50 процената због вируса корона. Запослени у секс индустрији сматрају, да са новим санитарно-епидемиолошким мерама могу да обезбеде квалитетну услугу. Запослени у јавним кућама осуђују жене које раде на улици: „У периоду карантина оне су излазиле на улицу дању, сада поново излазе ноћу. Притом, оне немају никакву заштиту“, наглашава особа Н.

У чекаоници јавне куће се чује тиха музика. Мушкарац чека да га девојка одведе у собу. Две девојке се већ налазе у собама са клијентима. Администраторка је организовала да соба буде чиста, проветрена и да антисептици и маске буду на свом месту.  

Свакодневни живот јавне куће се баш променио ...

Прочитајте још: 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала