Смедеревци узнемирени: После мистериозне црне прашине на грађане падају челични опиљци

© Фото : Спутњику уступио Никола КрстићЦрни прах падао је на Смедерево у среду, током целе ноћи.
Црни прах падао је на Смедерево у среду, током целе ноћи.  - Sputnik Србија
Пратите нас
После мистериозне прашине која је прекрила Смедерево и забринула становнике овог града, сада се у овом граду појавила "нова падавина" - челични опиљци.

" Од синоћ имамо и "нову занимацију" у Смедереву, није више црна прашина, сад су челични опиљци", каже за Коља Крстић, координатор покрета "Тврђава" у Смедереву.

Како је рекао, тачних информација још нема и грађани Смедерева нису добили никаква објашњења за оно што се дешава протеклих недеља.

"Никакве информације немамо, инспектор је на одмору, није се јавио. Синоћ су нам се поново јавили мештани који живе у насељима око Железаре, кажу да на њих пада нешто налик челичним опиљцима. Овај снимак од синоћ, нападало је на кожу за кратко време проведено напољу", објаснио је Крстић.

​Пре само две недеље Смедеревци су имали проблем са црном прашином која је преплавила град.

Утврђено је да мистериозни црни прах потиче од специфичне руде - сидерит чија су својства таква да се њеним померањем ствара прашина коју је ветар разносио.

Становници Смедерева нису још увек добили одговоре на питања о утицају мистериозне прашине на здравље, а синоћ их је сачекало ново изненађење у виду "падавина", преноси Блиц.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала