Анкета Си-Ен-Ена: Трамп стаје раме уз раме Бајдену

© REUTERS / JOSHUA ROBERTSАмерички председник Доналд Трамп поздравља окупљене на скупу у Охају
Амерички председник Доналд Трамп поздравља окупљене на скупу у Охају - Sputnik Србија
Пратите нас
Према новом истраживању Си-Ен-Ена, Доналд Трамп стаје раме уз раме председничкoм противнику Џозефу Бајдену, који је раније уживао у угодном вођству. Анкета спроведена у јуну Бајдену је давала предност од 14 одсто, док се та бројка сада драстично смањила.

Демократски кандидат Џо Бајден води са само четири процента више на националном нивоу, 50– 46, показује анкета. У петнаест држава, анкета бившем потпредседнику даје предност од једног процента, Бајден има 49, а Трамп 48 посто. Узимајући у обзир и варијације анкете, које се крећу од 3,7 до 5 процентних поена, председнички кандидати су врло близу.

Ови бројеви су лоша вест за Бајдена, који је уживао знатно већу подршку у јуну, када му је ранија анкета Си-Ен-Ена донела предност од 14 поена над председником.

Што се тиче националних тема, Трамп води над Бајденом у економском питању, које ће вероватно заузети централно место јер САД настављају да се боре са масовним отпуштањима и несигурним пословима. Бившем потпредседнику се, међутим, више верује кад је реч о спољној политици, здравству, расној неједнакости и одговору на епидемију вируса корона.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала