Лукашенко предлагао опозицији поновно пребројавање гласова

© AP Photo / Dmitri LovetskyПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је понудио опозицији поновно пребројавање гласова на председничким изборима, али да то за њих више није актуелно, јер су потребни нови избори.

„Већ су ми преко камера предлагали да се преброје гласови... Нека кажу где, на којим бирачким местима? Увече им је понуђено да се преброје. Људи ми говоре: ‘Слушајте, више није актуелно да се броје’. А шта хоћете? Нове изборе“, рекао је Лукашенко током разговара са једним од радника Минске фабрике тракторских точкова, преноси телевизија ОНТ.

Лукашенко је у понедељак посетио фабрику тракторских точкова МЗКТ у Минску, у којој су радници започели штрајк.

Раније је белоруски лидер рекао да би у земљи могли да се одрже нови избори, али тек након усвајања новог Устава. Он је додао и да је спреман да одустане од неких овлашћења, али „не под притиском и не преко улице“.

Радници у Минску данас су се прикључили протестима који од председничких избора 9. августа трају у Белорусији. Људи су одлучили да штрајкују како би исказали солидарност са онима који излазе на мирне протесте и који су повређени приликом грубих притварања, као и да покажу своје неслагање са резултатима председничких избора.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала