Министар здравља Белорусије: На протестима погинуле две особе

© Sputnik / Viktor TolochkoПолиција приводи демонстранте на протестима у Минску
Полиција приводи демонстранте на протестима у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар здравља Белорусије Владимир Караник изјавио је да су две особе погинуле током протеста после одржавања председничких избора.

Одговарајући на питање о броју смртних случајева на протесту, Караник је рекао да је једна особа погинула у Минску, а једна особа је доведена из притвора.

Говорећи пред лекарима окупљеним испред зграде Министарства Караник је саопштио да се у болницама и даље налази 158 особа повређених на протестима, од којих су три особе у тешком стању.

Такође је рекао да нема информације о нестанку 83 особе.

Сами лекари захтевају да им се дозволи приступ притворима како би прегледали притворене демонстранте и решили да ли они морају да се хоспитализују.

Протести у Белорусији

У Белорусији од одржавања председничких избора 9. августа трају протести грађана незадовољних изборним резултатима и организацијом избора. Према подацима Централне изборне комисије, на протестима је са више од 80 одсто победио актуелни председник Александар Лукашенко.

Првих дана протеста, снаге безбедности су за разбијање демонстраната користиле водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Касније је полиција прекинула да растерује демонстранте и примењује силу. На протестима је до сада приведено око седам хиљада људи, а у болницама је стотине грађана повређених током акција полиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала