Митрополија црногорско-приморска: Безобзирним нападом на цркву НКТ докрајчио остатке свог угледа

Пратите насTelegramOdyssey
Ако је ово тело, сада већ извесно у потпуности исполитизовано и у служби антицрквеног режима, у свом саопштењу имало у виду догађаје који се последњих седмица одвијају, онда адреса нису институције Српске Православне Цркве, наводи се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.

Поводом оцена Националног координационог тела за заразне болести (НКТ) да окупљања у организацији СПЦ угрожавају јавно здравље и представљају највећи ризик по поновну ескалацију инфекције, као и да Црква сноси директну одговорност за здравље и животе свих грађана Црне Горе и странаца који бораве у њој, реаговали су из Митрополије црногорско-приморске.

Саопштење Митрополије црногорско-приморске преносимо у целини.

„Својим данашњим неоправданим и безобзирним нападом на Цркву, Национално координационо тијело за заразне болести је докрајчило и посљедње остатке свог угледа.

Митрополија црногорско-приморска, као и остале православне епархије у Црној Гори су своје, иначе многобројне активности (како по разноврсности, тако и по броју људи које окупљају), свеле испод сваког минимума.

Ако је ово тијело, сада већ извјесно у потпуности исполитизовано и у служби антицрквеног режима, у свом саопштењу имало у виду догађаје који се посљедњих седмица одвијају, као одбљесак и својеврстан наставак литија за одбрану светиња од оних који хоће да коначно униште Црну Гору дискриминаторним и срамним законом о слободи вјероисповијести, онда адреса нијесу институције Српске Православне Цркве.

Даме и господо, потписници посљедњег бескрупулозног и беспотребног атака на Цркву Божију, отпор према безакоњу које ви здушно подржавате организује сам народ. Ова тврдња није никакав демагошки популизам – него пуна истина. Кад је Црква била организатор то се увијек јавно објавило, а могло се закључити и по незаконитом поступању Управе полиције и Тужилаштва, који су, врло ревносно (гдје би нам био крај да су у свему тако приљежни), процесуирали свештенике и чланове црквених одбора, који су се појављивали као организатори литија и молебана, приводећи их, хапсећи их, притварајући их и оптужујући их за којешта.

Дакле, кад црквена тијела нешто организују – то је познато читавој јавности. С обзиром да овдје то није случај, можемо само рећи да сте обманули јавност изрекавши ту неистину.“, закључује Митрополија црногорско-приморска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала