Од сутра додатне лабораторије за тестирање на лични захтев

© Sputnik / Радоје ПантовићРед за тестирање испред Института „Торлак“
Ред за тестирање испред Института „Торлак“ - Sputnik Србија
Пратите нас
С обзиром на увећан број захтева за тестирањем на корона вирус у протеклих неколико дана, уз тренутно постојеће, од сутра ујутру се отварају и додатне лабораторије за ПЦР тестирање на лични захтев.

У Београду, уз доказ о уплати, тестирање на лични захтев може се обавити шест дана недељно, сваким даном осим недеље, на следећим локацијама:

  • - Институт за вирусологију, вакцине и серуме Торлак (од 08-20 часова),
  • - Завод за биоциде и медицинску екологију (од 07-13 часова),
  • - Градски завод за јавно здравље (од 08-13 часова),
  • - Институт за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут (од 08-12 часова)
  • - Клинички центар Србије (од 7:30-14:30 часова, мобилни контејнер Епидемиолошке службе иза Ургентног центра).

Имајући у виду да је највећи број захтева управо у престоници, грађанима је доступно пет локација на којима могу обавити тестирање на ЦОВИД-19 на лични захтев, а због повећаног броја захтева за ПЦР тестирање због путовања, додатно су увећани капацитети Батута и Градског завода за јавно здравље, саопштено је из Владе Србије.

Што се остатка Србије тиче, уз доказ о уплати, тестирање на лични захтев може се обавити у Институтима и Заводима за јавно здравље, у зависности од града или општине у којима грађани подносе захтев.

Грађани ће резултате теста на лични захтев, без обзира на место у коме је тестирање урађено, добити у року од 48 сати.

Плаћање тестирања на лични захтев није могуће извршити у на местима где се тестирање и обавља, тако да је неопходно да грађани са собом понесу уплатнице.

Влада Србије још једном апелује на све грађане да се придржавају свих епидемиолошких мера, а нарочито оне који напуштају земљу да буду посебно одговорни како према себи, тако и према својим најближима и својој околини.

У случају да по повратку са пута осете било какве симптоме, од круцијалног је значаја да се одмах јаве у најближу ковид амбуланту. Важно је такође да буду свакодневно упознати са епидемиолошком ситуацијом како у земљи у којој се налазе, тако и у Србији.

Влада Србије са највећом пажњом прати развој епидемиолошке ситуације из часа у час, преноси Танјуг.

„Сигурни смо да ћемо заједно са свим нашим грађанима, уз њихову дисциплину и одговорност, из битке са корона вирусом изаћи као победници“, закључује се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала