Русија није пронашла вакцину само због себе — чему оспоравања /видео/

© Фото : RDIF press serviceПроизводња прве вакцине против вируса корона
Производња прве вакцине против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Суревњивости на планетарној сцени су утолико чудније што Русија није само за себе проналазила и тражила лек против вируса корона, већ ће вакцина Спутњик бити светска тековина, каже бивши амбасадор Србије у Немачкој и Аустрији Милован Божиновић.

Након пет месеци од проглашења светске пандемије, руски научници су објавили да имају решење против те глобалне пошасти. Корона вирус је сувише драматична појава на целој планети, са последицама које нас све запањују, каже Божиновић и додаје да ћемо тек видети како ће се све одразити на социјалне и економске односе.

У таквом амбијенту је природно, сматра наш саговорник, да чувене светске лабораторије истражују ту појаву која је и даље за лекаре мистерија и непознаница.

„Ако је једна држава као што је Русија са тако снажним научним потенцијалом објавила да је пронашла вакцину, онда сам ја спокојан да иза тога лежи једно озбиљно истраживање. Вакцина се истражује годинама и тек ће време показати колико она дуго штити од ове болести. Међутим, та вест мора да се прими са великим респектом“, рекао је амбасадор Божиновић.

Руска вакцина ће бити светска тековина

„Надам се да ће политичари знати да се према руској вакцини односе са мером и да не помућују тај трачак наде који се код нас појавио. То што је саопштено да ће вакцина ‘Спутњик’ коштати око 10 долара и да ће је Русија поклањати земљама које не буду могле да је приуште, добре су вести поготово у времену када нам је свима потребно охрабрење. Остаје нам да руским научницима пожелимо да и даље наставе да прате како се цела ситуација развија како би свима нама олакшали живот“, рекао је наш саговорник.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Србија
Кроз месец дана почиње масовна вакцинација у Русији

Русија се не прави важна због вакцине

Божиновић каже да је спреман да прими руску вакцину али не само због чињенице да ју је већ примила и ћерка председника Руске Федерације Владимира Путина. Наш саговорник истиче чињеницу да ћерка првог човека Русије није малолетна већ да ју је примила на своју одговорност, јер је и сама научни радник.

„То је био психолошки тест који је веома био примећен али и разлог више да се не помисли како се Русија прави важна, што иначе ових дана можете да нађете у светским медијима“, нагласио је наш саговорник.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала