Сад је дефинитивно: „Хуавеј“ поручио – збогом Гугл

© AP Photo / Mark SchiefelbeinХуавеј
Хуавеј - Sputnik Србија
Пратите нас
Трампова администрација уводи све више забрана кинеској компанији, али у „Хуавеју“ сматрају да их то не само да неће зауставити, него ће из свега изаћи потпуно другачији и јачи, јер су за то способни.

Ансон Жанг, директор „Хуавеј конзјумер бизнис“ у Великој Британији, оптимистичан је по питању будућности „Хуавеја“ у тој земљи, али и глобално, пише Форбс.

„Једна смо од две компаније на свету, које су у стању да имају једно хардверско и софтверско решење у оквиру сопственог екосистема. Само 'Хуавеј' и Епл ово могу, а то је и наша дугорочна стратегија. Иако постоји много изазова, гласина и притиска посвећени смо својим инвестицијама и екосистему… Ова стратегија биће ефикасна“, рекао је он

До прошле године, „Хуавеј“ је био у конкуренцији са „Самсунг“ компанијом, кад је реч о Гугл андроид корисницима широм света. Међутим, Трампове мере онемогућиле су кинеског гиганта да користи Гугл, његове апликације и лиценцирани Андроид ОС.

Сад, посматрајући глобално тржиште, „Хуавеј“ жели да створи „трећи пут“, односно алтернативу и за ИОС и за Андроид оперативне системе. Компанија види своје моделе много ближим епловим, него Гугл моделима, преноси Мондо.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала