Слике обишле Србију: Полиција поставља крст изнад манастира Милешева

© Фото : Епархија милешевскаПостављање крста на врху Титеровац
Постављање крста на врху Титеровац - Sputnik Србија
Пратите нас
Већ дуги низ година на врху Титеровац, на обронку планине Златар у непосредној близини манастира Милешева, вијори се српска тробојка са којом се поносе сви мештани. Одавно је постојала идеја да се на овом брду изгради и велики Крст који би представљао прави украс како манастира Милешеве тако и самог Златара.

"Недавно је Епископ милешевски Атанасије благословио да се почне са припремама за испуњење тог подухвата. По пројекту најпре је потребно избетонирати чврсто постоље на које би се касније поставио сам Крст.

Због неприступачности терена тражена је помоћ Министарства унутрашњих послова Републике Србије, како би се ангажовали хеликоптери ради подизања материјала, као и самог Крста на врх", саопштено је из Епархије Милешвске.

Српска Православна Црква извршила је чин свечаног изношење Часног Крста, Хеликоптерска јединица МУП РС са два хеликоптера посетила је манастир Милешеву како би сагледали целокупну ситуацију ради извођења овог обимног, компликованог и тешког пројекта.

© Фото : Епархија милешевскаИзвршена је проба оптерећења и симулација подизања терета...
Слике обишле Србију: Полиција поставља крст изнад манастира Милешева - Sputnik Србија
Извршена је проба оптерећења и симулација подизања терета...

"На паркингу испред манастира извршена је и проба оптерећења и симулација подизања терета како би све било спремно и опробано за безбедно извођење. Како је све протекло у најбољем реду са Епископом Атанасијем и Одбором за изградњу договорено је да се у понедељак комплетна екипа нађе поново на месту извођења и да се, уз Божију помоћ, бетоном излије постоље за Часни Крст који ће након тога ту бити постављен", речено је у Епархији Милешевској.

Врх Титеровац налази се на око 950 метара надморске висине, па ће се постављени крст доминирати овим пријепољским крајем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала