Хит интервју Здравка Мамића о Србији, усташама, Југославији, Вучићу: У Београду би ми аплаудирали!

© AP Photo / Igor KraljЗдравко Мамић
Здравко Мамић - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи први човек Динама из Загреба, Здравко Мамић, гостовао је у емисији „Спортлајт“, где је говорио о контроверзним детаљима из свог живота, пословању у Динаму, а дотакао се и Југославије, Милорада Пуповца, Александра Вучића, Црвене звезде, Партизана...

Наиме, „Спортклуб“ је на Јутјубу објавио делове разговора са Мамићем који је на помен Југославије рекао:

„Погледајте ви шта смо направили од једне од најлепших земаља света као што је била Југославија, па искасапили смо је. Ако си, брацо, део Европске уније, играш по тим правилима. А ништа се није променило, само нас у ЕУ нико и ништа не пита, а у Југославији су нас ипак озбиљно питали“.

Мамић је рекао да је „био Хрват у Југославији“ и да је и данас „Хрват у Хрватској“.

„Коме то смета? Па ја да почнем да вичем у Загребу на Тргу бана Јелачића да сам Хрватина, они би ме ухапсили. А да дођем у Београд и запевам ‘Марјане, Марјане’, што сам сто пута урадио, целе Теразије се дижу и аплаудирају“, навео је Мамић, пренео је „Вечерњи лист“, уз подсећање да је саветник Динама у бекству од хрватског правосуђа јер је оптужен да је клуб оштетио у вишемилионском износу.

Мамић је подсетио да је у Београд долазио у клуб Дуга у који, како тврди, нису могле да уђу стране дипломате.

„Влада Перовић је уз Лепу Лукић држао локал, а ја када бих улазио, легендарни ди-џеј Чупко би најављивао да улази специјални гост. Пазите, то је било пре 40 година. Стиже из Загреба мистер Мамић, а Шабан Шаулић из угла почиње да пева ‘Снег је опет Снежана’. То је оно што ја волим, за шта живим“, препричава Мамић догађаје из Београда.

Мамић истиче да га не интересују они који то „фалсификују и изврћу“.

„Не дам да ми узму моје успомене, моју младост, моје пријатеље и моје животне постулате“, поручио је Мамић.

Мамић је, такође, говорио и о политичарима, наводећи да ужива симпатије председника Србије Александра Вучића.

„Срећан сам што се појавио хрватски политичар Борис Милошевић, који је Србин по националности. Наравно, ту је и Милорад Пуповац који је радио један крвави посао све ове године. Нема политичара из Хрватске или хрватског политичара из Босне и Херцеговине који у сусретима с Вучићем није доживео да Вучић не пита за мене: ‘Где је онај ваш мађионичар, онај способни човек­?’“, казао је Мамић.

Мамић је говорио и о Црвеној звезди и Партизану, наводећи да нема никакав разлог да „сутра не ради у Звезди или Партизану“ јер су то за њега, како је истакао, институције.

„Када не бих имао бољу ситуацију, да нисам у Динаму, и да на тржишту у нормално уређеним околностима имам такву понуду, за мене би то била привилегија. У Хрватској постоји на хиљаде графита на којима пише: ‘Убиј, Мамића! Мамићу, Србине. Мамић — четник’... а то је управо због тих мојих ставова јер ја не желим да будем у колони људи који сатанизују народе“, поручио  је Мамић.

„Не може да буде продуктиван народ који слуша о усташама, партизанима, четницима, коронама, заверама, злочинима...“, оценио је Мамић.

„Народ може да буде продуктиван и да ствара нове вредности ако навија за своје идоле, да пева у Дугама, Теразијама, Кошутама...“, закључио је Мамић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала