Непознати мушкарац претио да ће убити руске дипломате у Њујорку

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Непознати мушкарац је од 10. до 16. августа гађао камењем руски конзулат у Њујорку и конзуларна возила, а дипломатама је претио убиством, саопштено је из руске амбасаде.

„То је почело 10. августа. Непознати мушкарац је почео да гађа камењем аутомобиле који су стајали на службеном паркингу нашег конзулата. Ти инциденти су се понављали свакодневно, до 16. августа. Оштећени су аутомобили и капија“, рекао је саговорник из руског конзулата у Њујорку.

Према његовим речима, непозната особа је белац.

„Он је на енглеском језику претио службеницима конзулата и посетиоцима. Претио је убиством: 'Упуцаћу вас, 'Убићу вас'“, саопштио је један од запослених у конзулату.

Како се наводи, случај је пријављен полицији 10. августа, мушкарца су ухапсили, али су га након одређеног времена пустили на слободу, а он је наставио да баца камења на конзулат и аутомобиле.

Како су навели из полицијске управе у Њујорку, постоје две притужбе за причињену штету на руској амбасади.

„Десетог августа 34. годишњи мушкарац, идентификован као Реза Машехи који живи на Менхетну, ухапшен је и оптужен за причињавање штете“, саопштено је из полиције.

Оптуженом су упутили позив на суд и пустили га, како закон налаже. Суђење је заказано за 6. новембар.

Друга притужба због штете на руском конзулату је стигла 14. августа. Непознати мушкарац је бацао камење на паркинг конзулата и оштетио је аутомобил. Међутим, није ухапшен. Полиција претпоставља да је реч о истој особи.

Из управе полиције су објаснили да су то ситни прекршаји и да ће, уколико особа нема криминалну прошлост, вероватно бити новчано кажњена.

У полицијском управи Њујорка су саопштили да је исти мушкарац бацао камење на конзулате Украјине и Венецуеле, а оба пута је хапшен.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала