Српски држављани у Црној Гори кажњени због „нелегалног уласка у земљу“

© Flickr / PROFrancisco AntunesГраница Црне Горе и БиХ
Граница Црне Горе и БиХ - Sputnik Србија
Пратите нас
Два српска држављана кажњена су одлуком Основног суда у Рожајама са по 1.000 евра јер су, како је образложено, нелегално из Србије ушли у Црну Гору средином јула, у време када је због спречавања ширења вируса корона грађанима Србије улазак у Црну Гору био забрањен.

Држављани Србије Н.В. и М.М. проглашени су кривим због кривичног дела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, објавиле су „Дневне новине“, а преноси РТЦГ.

У пресуди од 7. августа наводи се да су они „из Србије, државе која не испуњава епидемиолошке критеријуме, нелегално ушли у Црну Гору, избегавајући мере здравственог надзора, чиме су као саизвршиоци извршили кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести“.

Како се додаје, осуђени су на новчану казну од по 1.000 евра, коју су дужни да плате у року од 15 дана по правноснажности пресуде.

„Ако окривљени не плате новчану казну у овом року, суд ће исту заменити казном затвора тако што ће за сваких започетих 25 евра новчане казне одредити један дан казне затвора“, стоји у пресуди.

Наводи се и да је одбијен као неоснован предлог Основног државног тужилаштва из Рожаја за изрицање мере безбедности протеривањем странаца из земље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала