Траже милион комада: Руска вакцина до краја године у Републици Српској

CC0 / Пиксабеј / Вакцина – илустрација
Вакцина – илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић рекао је у интервјуу за Глас Српске да Република Српска намерава да набави милион комада руске вакцине против вируса корона „Спутњик“, која би већ до краја године требало да буде доступна становништву.

„У име Представништва упутио сам захтев на адресе три произвођача вакцине, један од њих је онај који је први саопштио да је разрадио вакцину. Разговарао сам сам са њиховим руководством и послао званичан захтев у име Републике Српске да смо заинтересовани да добијемо вакцину када она буде сертификована. Осим тога, и председник Владе Српске Радован Вишковић послао је званичан допис преко Амбасаде Руске Федерације у БиХ. Премијер је рекао да би милион комада вакцине за почетак било довољно“, рекао је Перовић за РТРС:

Перовић је говорио и о руској вакцини. Подсетио је да је Српска стала у ред за ову вакцину, наводећи да, према информацијама са којима је упознат, руску вакцину можемо очекивати до краја године.

Перовић је рекао да је у незваничним разговорима добио информацију да се вакцина разрађује у правцу да имунитет онога који је прими траје што дуже.

„Чекамо те резултате да видимо колико ће трајати имунитет, годину-две или можда дуже“, рекао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала